Ready-to-speak: Normcore

Normcore = normal + hardcore. In dagbladen wordt het een ‘modetrend’ genoemd en op Instagram valt onder #normcore alles wat als extreem normaal wordt beschouwd. Dat kunnen Birkenstocks en Adiletten zijn, onbehandelde amandelen of selfies met hoodies en baseballcaps.
Met andere woorden: wie nu geen behoefte voelt aan doorsnee of neutraal heeft de afgelopen paar jaar de trends niet goed bijgehouden. Momenteel zie ik vrouwen om me heen met kasten vol Céline-tassen en Roger Vivier-schoenen, die toch liever sneakers dragen met een 7/8-bandplooibroek en hun portemonnee in de hand. Ze smeren een boterham en laten de Parijse frambozenmacarons voor wat ze zijn.
T by Alexander Wang Pullover Modepilot
Normcore trui van T by Alexander Wang
Wie had ooit gedacht dat moderedacteuren tijdens een fashion-diner in Stromberg zouden opscheppen dat hun trui maar 20 euro had gekost? Is mij zojuist overkomen. Zelf kijk ik omlaag en zie een ongestreken, versleten houthakkersshirt van Zara en een oude, pillende maillot. Die trek ik zeker nog wel een paar keer aan... met die versleten loafers van twee seizoenen geleden.
This article was first published on the German page of Modepilot >>> 
Photo Credit: Catwalkpictures

Kommentare