Ready-to-speak: Croissant bag

Misschien heb je hem al gezien: die foto waarop influencer Franziska Nazarenus een croissantje gehangen in een ketting als handtas draagt (>>>). Die verwijst naar de modetrend 'croissant bag' die begin vorig jaar werd ingezet en steeds populairder wordt. (>>>). De tassen, meestal van leer, hebben de gebogen vorm van een croissant en vaak ook soortgelijke plooien.
Gauchère Street Style Croissant Bag Modepilot
Streetstyle bij Gauchère in Parijs, oktober 2020

Waar komt het vandaan?

Eerst duikelden we onze oude Fendi-baguettetassen op uit de jaren ’90 of we kochten ze tweedehands. Dat was het helemaal! Maar de modehuizen in Milaan en Parijs bleven niet lang stilzitten. In 2018 warmde Dior zijn hit uit de nineties op: de 'saddle bag', ook bekend uit 'Sex and the City', en ook een okseltasje. Wij vervolgens weer de berging of vintage store in. En Fendi haalde vervolgens in 2019 nieuwe varianten van zijn baguette bag uit de oven (sorry voor het bakkerslingo, ik kan het niet laten). Daar wilden de anderen ook wel een graantje van meepikken.

Croissant bag

Croissant bag Street Style modepilot
Street look bij Michael Kors in New York begin 2020 met een tas van Bottega Veneta
Sinds 2000 is er een 'croissant'-schoudertas van Louis Vuitton. Maar het tweede baksel onder de designerhandtassen komt momenteel van Lemaire en de ontstane hype hebben we te danken aan Bottega Veneta, de trendsetter van de jaren 2020. Daar wordt hij simpelweg ‘the shoulder pouch leather bag’ genoemd. Tegelijkertijd kwam de 'Anja'-tas van Nanushka uit, die nog meer op een croissant leek en van imitatieleer is (65 procent polyester, 35 procent polyurethaan). De croissants van Lemaire en Celine zijn eleganter en tijdlozer dan de sterk geplooide modellen van Bottega Veneta en Nanushka.
Celine Ava Croissant Bag Modepilot
Celine 'Ava' tas, getoond in Monaco op 8 oktober 2020, uit de lente/zomer collectie 2021.
De 'Ava'-tas is – net als de baguette-tas van Fendi – in alle mogelijke uitvoeringen verkrijgbaar, bijvoorbeeld in riet of canvas, maar wel exclusief voor de Aziatische markt. De handtas van Lemaire is de meest klassieke, zoals op de uitvergrote foto te zien is. Bij Lemaire wordt hij inderdaad ook 'croissant' genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en in drie maten: small, medium en large. Bij de kleine versie zie je de naden in croissantstijl.
Croisant bag Lemaire Modepilot
De 'croissant' van Lemaire
Lemaire Croissant Bag Modepilot
'Croissant large' van Lemaire, herfst/winter 2021
Photo Credit: Catwalkpictures

Kommentare